Vrijdagavond geen voorstelling van ‘Black’ in Kinepolis Brussel

© .

De Kinepolis Group heeft in samenspraak met regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah en de distributeur Kinepolis Film Distribution beslist om vandaag/vrijdag de film “Black” niet te vertonen.

Zaterdag en zondag zijn er wel voorstellingen van de film om 13.45 uur. Dat laat Kinepolis vrijdag weten in een persbericht. Er komt dus geen “Black” friday, enerzijds door de ongeregeldheden die afgelopen woensdag plaatsvonden in en rond het bioscoopcomplex in het Brusselse Bruparck.

In de communicatie wordt anderzijds ook verwezen naar de voetbalinterland tussen de Rode Duivels en Italië vrijdagavond in het Koning Boudewijnstadion, waardoor er meer drukte zal zijn dan anders.

“Na de onverhoopt sterke start van de film hopen alle betrokken partijen op deze manier de voorstellingen van “Black” tijdens dit ongetwijfeld drukke openingsweekend op een positieve, incidentloze manier te laten verlopen”, luidt het persbericht.

Woensdagavond draaide de voorstelling van de film uit op incidenten omdat heel wat jongeren de vertoning wouden bijwonen hoewel de film 16+ gelabeld is. Kinepolis besliste daarop om extra veiligheidspersoneel in te zetten op donderdag. Bovendien dreigde de bioscoopgroep ermee om de film uit de Brusselse programmatie te halen indien er zich nog incidenten zouden voordoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content