Voor de dochter van Andie McDowell lijkt 2019 het jaar van de doorbraak te worden

© Isopix
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Margaret Qualley is een ex-ballerina, ex-model en Actrice. Oh ja, ze is ook de dochter van Andie MacDowell.

Leeftijd: 24

Locatie: Verenigde Staten

Instagram: @margaretqualley

Vreemdste rol: Een dansend konijn in de videoclip bij Sweet Sound of Ignorance van Soko.

Margaret Qualley is op haar vierentwintigste al aan haar derde carrière toe. Op haar zestiende woont ze in haar eentje in New York om te dansen bij het American Ballet Theatre en is ze goed op weg om een professionele ballerina te worden. Tot ze het op een dag kotsbeu is en er de brui aan geeft. Een week later heeft Qualley een eigen appartement, heeft ze een contract bij een prestigieus modellenbureau getekend en een middelbare school gevonden. Maar ondanks opdrachten voor Chanel, Valentino en Vogue blijkt het modellenbestaan evenmin haar ding. ‘Ik voelde me er een beetje dwaas bij, eerlijk gezegd’, blikt ze op die periode terug. De puzzelstukjes vallen pas in elkaar wanneer ze met haar toenmalig vriendje een theaterworkshop bijwoont en beseft dat haar hart ligt bij wat ze haar hele jeugd heeft vermeden.

Ik denk dat ik Hollywood best intens zou vinden als ik een sociaal leven had.

Qualley heeft namelijk een bekende moeder: Andie MacDowell (Four Weddings and a Funeral, Groundhog Day). En zoals dat met pubers gaat, voelt dochterlief niet meteen de behoefte om in moeders voetsporen te treden. Maar het acteerbloed kruipt waar het niet gaan kan, en op haar achttiende heeft ze haar eerste rolletje, in Gia Coppola’s Palo Alto, beet. Niet veel later volgen onder meer de tv-serie The Leftovers, The Nice Guys, Death Note en een door Spike Jonze geregisseerde reclamespot voor Kenzo, waarmee ze viraal gaat dankzij haar licht psychotische danspasjes. Toch lijkt 2019 pas echt het jaar van de grote doorbraak te worden. Ze speelt de held in de Netflix-film IO en de wildebras in HBO’s Native Son, kreeg een Emmy-nominatie voor haar rol in de minireeks Fosse/Verdon en acteert naast Brad Pitt in Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood. Daarin krijgt ze heel wat schermtijd als Pussycat, een eigenzinnig lid van de Manson-familie. De kans is dus groot dat ze voorlopig bij acteren blijft. Derde keer, goede keer.

Een willekeurige quote: ‘Ik denk dat ik Hollywood best intens zou vinden als ik een sociaal leven had, maar het enige wat ik doe, is binnen zitten met mijn zus, met onze puppy spelen en films kijken.’

Te zien in Once Upon a Time in Hollywood, nu in de bioscoop.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content