Volgens regisseur Antoine Fuqua komt er geen ’24’-film

Antoine Fuqua, die eerder King Arthur en videoclips van Stevie Wonder en Usher regisseerde, moest ’24: The Movie’, gebaseerd op de gelijknamige serie rond spion Jack Bauer, in goede banen leiden. In een interview met de Amerikaanse film blog The Playlist verklaarde Fuqua dat de prent, die al jaren op zich liet wachten, er niet zal komen.

Nog voor de laatste aflevering van ’24’ in 2010 uitgezonden werd, circuleerden er al berichten dat een langspeelfilm zou volgen. De makers, alsook acteur Kiefer Sutherland, bevestigden het nieuws en verzekerden meermaals dat de film er zou komen. Na discussies met 20th Century Fox over het script lag de productie stil. Daarna strooide Sutherland roet in het eten. Hij had het te druk met de opnames voor zijn nieuwe dramaserie ‘Touch’.

Nu schept regisseur Fuqua duidelijkheid voor de ’24’-fans. “Ik denk dat het helemaal niet gaat gebeuren, zeker niet met mij”, zei hij tegen The Playlist. “Ik ontmoette Kiefer Sutherland, Fox wilde het project uitvoeren, het hing af van Kiefers schema voordat hij aan zijn nieuwe serie Touch zou beginnen.” Uiteindelijk kwam de kat uit de mouw en gaf Fuqua toe dat het waarschijnlijk om geld ging. Kiefer zou niet akkoord zijn met het bedrag dat Fox hem aanbood om Bauer te vertolken.

Trilogie

De ’24’-film zou Jack Bauer volgen door Europa en zo een vervolg breien aan de verhaallijnen uit de serie, die acht seizoenen telde. Mogelijk zou de eerste langspeler het begin zijn van een trilogie. Sutherland vertelde de pers ook dat het real time concept – elk seizoen duurt 24 uur – niet overgenomen zou worden in de film.

De serie werd bekroond met een Emmy en Golden Globe en werd in Amerika enorm goed onthaald. In 2008, tussen seizoen zes en zeven, werd er al eens een langspeelfilm gemaakt. ’24: Redemption’ vindt wel plaats in real time en diende om seizoen zeven in te leiden. De serie was immers een jaar uitgesteld omwille van een staking van de scenarioschrijvers. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content