Vlaamse speelfilm opent filmfestival van Oostende

Het filmfestival van Oostende opent op 2 september met ‘Hasta La Vista’ van Geoffrey Enthoven. De film is geïnspireerd op het leven van een fysiek gehandicapte Amerikaan die ijvert voor mensen met een handicap en hun seksuele rechten.

De Vlaamse speelfilm “Hasta La Vista” van Geoffrey Enthoven opent op 2 september het filmfestival van Oostende. Kort daarvoor gaat de prent in wereldpremière tijdens het filmfestival van Montréal.

Het verhaal van “Hasta La Vista” is geïnspireerd op het leven van Asta Philpot, een fysiek gehandicapte Amerikaan die ijverde voor mensen met een handicap en hun seksuele rechten. Philpot was het onderwerp van de Britse documentaire “For One Night Only” uit 2007 en was gastspreker in verschillende talkshows, waaronder de wereldbekende show
van Oprah Winfrey.

Geoffrey Enthoven verwierf eerder bekendheid met “Vidange Perdue”, “Happy Together” en “Meisjes”. De hoofdrollen in zijn vijfde langspeelfilm worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh. De soundtrack is van de hand van Stijn Meuris en Papermouth.

“Hasta La Vista” komt op 14 september in alle Vlaamse bioscopen.

Hieronder en via deze link kan u alvast wat meer informatie vinden over Asta Philpot, de man waarop ‘Hasta la Vista’ gebaseerd is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Discovery from AP Video Editor on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content