Vlaamse kortfilm ‘Land of the Heroes’ opnieuw in de prijzen

Filmmaker Sahim Omar Kalifa ging met ‘Land of the Heroes’ in Koerdistan met de hoofdprijs van beste regie aan de haal. Het is inmiddels de vijftiende onderscheiding voor de Vlaamse kortfilm.

‘Land of the Heroes’ van Sahim Omar Kalifa, werd in het Iraakse Koerdistan gekozen uit een internationale selectie van zesentwintig kortfilms. Het is de vijftiende onderscheiding voor de Vlaamse kortfilm na eerdere prijzen in onder andere Berlijn, Dubai, Bagdad en Verona.

Het was de eerste keer dat ‘Land of the Heroes’ vertoond werd in Koerdistan, de geboortestreek van de regisseur. Naast de hoofdprijs, kreeg de film ook een speciale vermelding voor uitzonderlijke prestaties van het Koerdische Ministerie van Cultuur.

In ‘Land of the Heroes’ brengt Kalifa een groepje Irakese kinderen in beeld die opgroeien in een oorlogsgebied onder het regime van Saddam Hoessein. De film was al te zien op tachtig verschillende festivals en zal binnenkort nog in Xian, New York, Revine en Dohuk vertoond worden.

Momenteel legt Kalifa de laatste hand aan zijn nieuwe kortfilm ‘Baghdad Al-Riyadhi’, die hij reeds in september opnam. Producenten van dienst zijn Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe, die ook verantwoordelijk waren voor de productie van ‘Land of the Heroes’. (AVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Land of the Heroes – teaser from kobe on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content