Vlaamse korte film op shortlist voor Oscars

© Belga

De korte film “Dood van een Schaduw” van Tom Van Avermaet, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, staat op de shortlist voor de Oscar voor beste korte film.

De korte film “Dood van een Schaduw” van Tom Van Avermaet, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, staat op de shortlist voor de Oscar voor beste korte film. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De shortlist bestaat uit elf korte films, gekozen uit 125 inzendingen, zo staat op de website van de Oscars. Uit die lijst worden op 10 januari drie tot vijf genomineerden geselecteerd. De Oscar zelf wordt uitgereikt op 24 februari.

“Dood van een Schaduw” gaat over een soldaat, Nathan Rijckx, die stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen en geeft hem een nieuwe kans tot leven in ruil voor het vangen van 10.000 schaduwen, aldus het VAF.

De voorbije tien jaar heeft België drie Oscarnominaties in de categorie voor beste korte film gehad: “Fait d’hiver” van Dirk Beliën, “Tanghi Argentini” van Guy Thys en “Na wéwé” van Ivan Goldschmid. (Belga/RDM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content