Vlaamse ‘Hasta la Vista’ naar Montréal

Vlaams regisseur Geoffrey Enthoven trekt deze zomer naar Canada om er met zijn film ‘Hasta la Vista’ mee te dingen naar de ‘Grand Prix des Amériques’ op de 35ste editie van het Filmfestival van Montréal.

De 37-jarige filmmaker treedt hiermee in de voetsporen van ‘Grand Prix’-winnaars Nic Balthazar met ‘Ben X’ en Hans Van Nuffel met ‘Adem’.

De nog vrij jonge regisseur heeft al een aantal opmerkelijke films op zijn naam staan. Voor ‘Les Enfants d’Amour’ won hij in 2001 de hoofdprijs op het Filmfestival in Vlaanderen – Gent. ‘Vidange Perdue’, misschien wel een van zijn bekendste prenten, leverde hem een Golden Rosa Camuna in Bergamo, Italië op.

Voor deze film zocht Enthoven zijn inspiratie in het leven van de fysiek gehandicapte Amerikaan Asta Philpot die ijverde voor gelijke seksuele rechten en daarmee talkshows over de hele wereld afschuimde.

In Enthovens versie beslissen drie jonge kerels met een fysieke handicap om een serieuze stap in de wereld te zetten. De drie vertrekken, zogezegd op wijntour, naar het zuidelijke Spanje om er eindelijk eens van de grond te gaan.

De drie hoofdrollen zijn weggelegd voor Gilles De Schryver (Code 37), Tom Audenaert en Robrecht Vanden Thoren. Ook Isabelle De Hertogh vervoegde de cast. Stijn Meuris en Papermouth verzorgden de soundtrack voor deze film.

‘Hasta la Vista’ zal vanaf 14 september 2011 in alle Vlaamse bioscopen te zien zijn.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content