Vlaamse films op filmfestival Valladolid goed vertegenwoordigd

Vier Vlaamse langspeelfilms en twee kortfilms prijken op de affiche van Internationaal Filmfestival van Valladolid, van 20 tot 27 oktober. ‘Little Black Spiders’ en ‘Het vijfde seizoen’ dingen mee naar de hoofdprijs.

Vier Vlaamse langspeelfilms en twee kortfilms prijken eind deze maand op de affiche van het 57ste Internationaal Filmfestival van Valladolid, van 20 tot 27 oktober. “Little Black Spiders” van Patrice Toye en “Het vijfde seizoen” van Peter Brosens en Jessica Woodworth dingen er zelfs mee naar de hoofdprijs.

De derde langspeelfilm van Toye is een coming-of-age verhaal over de lotgevallen van enkele tienermeisjes in de jaren zeventig die ongewenst zwanger werden, en verborgen op de zolderkamer van een klooster de geboorte van hun kind moeten afwachten. Hierdoor ontstaat er tussen hen een bijzondere vriendschapsband. De hoofdrollen worden gespeeld door Line Pillet en Charlotte De Bruyne.

In “Het Vijfde Seizoen” wordt de wereld getroffen door een natuurramp. Na de winter weigert de natuur op gang te komen: de lente blijft uit, insecten verdwijnen, koeien weigeren melk te geven en door het gebrek aan gewassen dreigt er hongersnood. De bevolking van een klein dorpje zoekt een schuldige. De belangrijkste rollen worden vertolkt door Sam Louwyck, Aurélia Poirier, Django Schrevens, Gill Vancompernolle en Peter Van den Begin.

Voorts worden ook “Offline” van Peter Monsaert en “Tot altijd” van Nic Balthazar vertoond in de Meeting Point-competitie voor eerste en tweede films.

Ook twee Vlaamse kortfilms trekken naar Valladolid: “Dood van een schaduw” van Tom Van Avermaet en “Robyn O.” van Cecilia Verheyden, respectievelijk voor de hoofdcompetitie en de Meeting Point-competitie.

Regisseur Geoffrey Enthoven, die vorig jaar met zijn film “Hasta la vista” zowel de Golden Spike als de prijs van de jongerenjury in Valladolid mocht in ontvangst nemen, werd dit jaar door het festival uitgenodigd om in de Internationale Jury te zetelen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content