Vlaamse films bekroond op internationaal kortfilmfestival

De kortfilms ‘Dura Lex’ en ‘Nuru’ zijn in de prijzen gevallen op het Noord-Amerikaanse Palm Springs International Shortfest. Beide films komen in aanmerking voor de longlist van de Oscars.

De kortfilms “Dura Lex”, van Anke Blondé, en “Nuru”, van Michael Palmaers, hebben op het het Palm Springs International Shortfest de prijs voor respectievelijk Best Live Action Short en Best Animation Short gewonnen. De winnaars krijgen een geldprijs van 2.000 euro en komen in aanmerking voor de longlist van de Oscars.

“Dura Lex” werd ook tweede in een nevencompetitie, georganiseerd door Cinema Without Borders. Eind vorig jaar won die tragikomische film, met Wine Dierickx in de hoofdrol, al de Beste Vlaamse Kortfilm op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven. De film vertelt het verhaal van een huisvrouw die de politie over de vloer krijgt, die op zoek is naar een van mensenhandel verdachte illegale Albanese vrouw.

Het festival omschreef “Nuru” in een persbericht als een “oogverblindend, CGI-verrijkt verhaal”. Het verhaal speelt zich af in een verlaten zoo die geïnspireerd is op de Antwerpse zoo in de negentiende eeuw en het Magritte-schilderij “L’empire des lumières”.

De twee bekroonde films maken deel uit van de compilatiefilm “Filmfestival Delicatessen 2012”, die sinds dit voorjaar langsheen bioscopen, filmhuizen en cultuurcentra toert.

Het Palm Springs International Shortfest is het grootste filmfestival voor kortfilm in Noord-Amerika, met meer dan 324 gescreende films en 16.000 dollar aan prijzengeld. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content