Vlaamse filmkleppers op openingsfeest Cinema Cartoon’s

De Antwerpse stadsbioscoop Cartoon’s organiseert zaterdag 26 april een groot openingsfeest. Naast avant-premières aan 3 euro, voorziet de cinema ook een talkshow met filmmakers als Michaël R. Roskam, Hilde Van Mieghem en Stef Aerts.

Acht weken na de heropening van cinema Cartoon’s, opent de Antwerpse stadsbioscoop ook officieel zijn deuren met een groot feest. De bioscoop toont verschillende avant-premières, ontvangt enkele hoge gasten uit de Vlaamse filmwereld en sluit het feestje af met een party tot in de vroege uurtjes.

Avant-premières

Vanaf 14.00u kan je bij Cartoon’s terecht voor de avant-premières van ‘Pas son genre’, ‘The Invisible Woman’, ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’, ‘The Keeper of Lost Causes’ en ‘Night Moves’. Daarnaast zijn ook grote kleppers als ‘La Grande Bellezza’, ‘Dallas Buyers Club’ en ‘The Grand Budapest Hotel’ zaterdag te zien. Een plaatsje in de bioscoop kost die dag maar 3 euro.

Talkshow

De stadsbioscoop voorziet ook een talkshow in het Cartoon’s Café. Zo zullen Vlaamse filmmakers Michaël R. Roskam, Jonas Govaerts en Kadir Balci van de partij zijn. Ook acteurs Stef Aerts, Evelien Bosmans en Pepijn Caudron zijn aanwezig, net als artistiek directeur van het Film Fest Gent Patrick Duynslaegher, VAF directeur-intendant Pierre Drouot en Eric Kloeck. Daarnaast maken nog andere regisseurs, acteurs, producenten en filmkenners hun opwachting om een praatje te maken over de nieuwste Vlaamse films, het filmfestival van Cannes en beloftevolle Vlaamse acteurs en actrices.

Vanaf 20.00u kan je zien hoe verschillende kandidaten het tegen elkaar opnemen in de Cartoon’s filmquiz en kans maken op een jaar gratis films in de bioscoop. Zelf deelnemen gaat niet meer, want de quiz is helemaal volzet.

De hele dag door kan je er terecht voor een gratis kopje koffie met een stukje taart. Tussen 18.00 en 19.30u kan je dan weer genieten van een goedkope zomerse cocktail. Het feest afsluiten doet de cinema met een heuse fuif in het bioscoopcafé. Dj’s van dienst zijn Aldo Struyf en Tim Vanhamel. (FL)

Openingsfeest Cartoon’s, zaterdag 26 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content