Vlaamse film ‘Allez, Eddy!’ gaat Latijns-Amerikaans

De Vlaamse film ‘Allez Eddy!’ van Gert Embrechts staat aan het begin van een carrière in Latijns-Amerika.

De Vlaamse film ‘Allez Eddy!’ van Gert Embrechts staat aan het begin van een carrière in Latijns-Amerika. De Amerikaanse betaalzender HBO kocht de uitzendrechten voor zijn netwerk in die landen. Ook de rechten voor de Iraanse markt zijn verkocht.

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De Vlaamse film doet het goed op internationale podia, zo is al langer bekend. ‘Allez, Eddy!’ werd begin vorig jaar gelanceerd in ons land en is sindsdien reeds op verschillende filmfestivals vertoond. In maart won de film twee prijzen tijdens de Skykid.com Coming-of-Age Movie Awards – die van Beste Nieuwkomer voor hoofdrolspeler Jelte Blommaert en van Beste Internationale Film – en afgelopen weekend won hij op het festival van Long Island nog de Publieksprijs.

Wielerwedstrijd

‘Allez, Eddy!’ is een komedie die zich in een idyllisch dorpje in het midden van de jaren ’70 afspeelt. Jelte Blommaert vertolkt de rol van de 11-jarige Freddy, een groot wielertalent en fan van Eddy Merckx. Op een dag opent de eerste supermarkt in het dorp zijn deuren tot grote schrik van Freddy’s vader, de lokale slager (Peter Van den Begin). Ter gelegenheid van de opening organiseert het grootwarenhuis een wielerwedstrijd waarbij de winnaar Eddy Merckx zal ontmoeten. Tegen de wil van zijn vader, schrijft Freddy zich stiekem in. Door zijn deelname aan de race opent er zich niet alleen voor hem, maar ook voor alle mensen rondom Freddy een nieuwe wereld. (Belga/KVDA)

Trailer:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content