Vijfde Indiana Jones aangekondigd

Harrison Ford in Indiana Jones © gf

Er komt een vijfde deel over de avonturen van de iconische Hollywoodarcheoloog Indiana Jones. Dat meldde de ceo van Lucasfilm.

Geen vier zonder vijf in het universum van Indiana Jones: zeven jaar na het laatste deel onthult Kathleen Kennedy, grote baas van Lucasfilm, haar plannen voor de opvolger van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, al werd er nog geen streefdatum geprikt. ‘Ik durf geen termijn te noemen’, licht ze toe in Vanity Fair. ‘Maar hij gaat er komen. Er ligt nog geen script op tafel, maar er zijn wel al gesprekken aan de gang.’

Wetende dat Kingdom of the Crystal Skull heel wat voeten in de aarde had (het scenario was er al begin jaren 90, terwijl de opnames bijna 15 jaar later plaatsvonden), weten fans intussen dat een nieuwe sequel nog niet voor morgen is. In 2009 was er ook al sprake van Indiana Jones 5.

De avonturenreeks is een van de succesvolste filmreeksen ooit en verzamelde tot nog toe 8 Oscars. Steven Spielberg en George Lucas wilden destijds een mythisch personage creëren, stevig verankerd in de helden van hun jeugd. Spielberg droomde ervan een Bondfilm te regisseren. Lucas presenteerde hem Indiana Jones. Voor Indiana Jones and the Lost Ark (1981), de eerste film, grepen ze terug naar de met cliffhangers volgestouwde seriefilms die hun jeugdige zaterdagmiddagen kleurden. Het commerciële succes van de avontuurlijk ingestelde archeoloog ‘Indy’ overtrof hun stoutste verwachtingen. De onvermijdelijke sequels volgden.

De kans dat Harrison Ford opnieuw de hoofdrol speelt, is bijzonder klein. Ford is intussen de zeventig ruim gepasseerd. Chris Pratt (‘Guardians Of The Galaxy’ en ‘Jurassic World’) wordt al genoemd als mogelijke archeoloog. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content