Vijf Vlaamse speelfilms naar Filmfestival Palm Springs

Kevin Janssens en Veerle Baetens in 'D'Ardennen'. © Belga

Het programma van het Internationaal Filmfestival van Palms Springs telt vijf Vlaamse speelfilms: “Achter de Wolken”, “Vincent”, “King of the Belgians”, “D’Ardennen” en “Souvenir”. Het evenement, dat plaatsvindt van 5 tot 15 januari 2017, is een van de grootste en meest bezochte festivals in de Verenigde Staten. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het programma World Cinema Now stelt zo’n 80 titels voor, waaronder vier Vlaamse speelfilms en vier coproducties met Vlaanderen. Zo maakt “King of the Belgians”, waarin Peter Van den Begin een in de Balkan verdwaalde koning der Belgen speelt, deel uit van het programma. Ook “Souvenir”, waarin Isabelle Huppert een weggedeemsterde zangeres speelt die haar comeback maakt, zit in het programma. Voorts kreeg “Vincent”, de nieuwste film van Christophe Van Rompaey met Spencer Bogaert en Alexandra Lamy in de voornaamste rollen, een plaats in de line-up, naast “Achter de Wolken”, het speelfilmdebuut van Cecilia Verheyden waarin twee mensen elkaar na meer dan 50 jaar opnieuw ontmoeten.

De Vlaamse speelfilms staan binnen het luik World Cinema Now geprogrammeerd naast tal van internationale titels die momenteel hoge toppen scheren, zoals “Baccalauréat”, “The Dancer” en “The Ornithologist”. Het luik bevat daarnaast ook verschillende coproducties met Vlaanderen. Verder is ook Robin Pronts “D’Ardennen” uitgenodigd voor Palm Springs, dat traditioneel een resem Oscarinzendingen voor Beste Niet-Engelstalige Film nogmaals op het witte doek vertoont. Het Internationaal Filmfestival van Palm Springs bestaat al sinds 1989 en is volgens het VAF geëvolueerd naar een van de grootste en meest bezochte filmfestivals in de Verenigde Staten met bijna 140.000 bezoekers. De voorbije jaren waren geregeld Vlaamse films te gast in Palm Springs, zoals “The Broken Circle Breakdown”, “De Behandeling”, “Rundskop” en “Hasta la Vista”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content