Vijf kortfilms gratis te bekijken

Het project Parallel Lines kwam er in samenwerking met Ridley Scott Associates.

Op philips.com/cinema en op Philips’ YouTube-kanaal staan vijf kortfilms. Het project heet Parallel Lines. Het idee is dat er miljoenen manieren zijn om een verhaal te vertellen, maar slechts één om ernaar te kijken. Voor zover wij het commerciële lingo in hun persbericht kunnen ontwarren, bedoelen ze daarmee dat films alleen op een Philips-tv tot hun recht komen.

Het concept achter de films is orgineler: op basis van één dialoog worden vijf kortfilms gemaakt, elk in een ander genre. De regisseurs zijn lid van RSA (Ridley Scott Associates); beslist geen van de straat geplukte amateurs. Hier een lijstje met de films:

Podarok (The Gift) door Carl Eric Rinsch: actie- en avontuurthriller in het futuristische Moskou.

El Secreto de Mateo door Greg Fay: kinderen die leven tussen de arme flatgebouwen van Zuid-Amerika.

Jun & the Hidden Skies door Hi Sim: een avontuurlijke animatiefilm.

The Hunt door Jake Scott: een griezelige thriller met een mystiek einde.

Darkroom door Johnny Hardstaff: een zwartgallige sciencefictionthriller die zich afspeelt in een retro-futuristisch Sjanghai.

Als u denkt ‘dit kan ik beter’, kunt u zelf iets opsturen naar Sir Ridley Scott. Dan maakt u kans om gedurende een week ervaring op te doen in de kantoren van RSA. Die zijn er in LA, New York en Hong Kong.

Een kleine waarschuwing voor het bekijken van de kortfilms: omdat alles is gesponsord door Philips — het hele gebeuren is een grote promotiecampagne voor hun televisietoestellen — kunt u de films niet fullscreen bekijken. U ziet louter een getekende flatscreen waarin de films worden afgespeeld.

De kortfilm Darkroom van Johnny Hardstaff:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sam De Ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content