Video: Hommage aan Hayao Miyazaki in ‘pixel art’

© gf

Vorig jaar nam de Japanse animatietovenaar Hayao Miyazaki afscheid van zijn stiel. Deze hommage in ‘pixel art’ blikt terug op enkele personages en scènes uit zijn meesterwerken.

Nu de Japanse animemeester Hayao Miyazaki de camera definitief aan de wilgen heeft gehangen, is het nostalgisch mijmeren over de tijd dat hij ons met de regelmaat van een klok verblufte met onvergetelijke meesterwerkjes.

Een Miyazaki herken je aan de landschappen: mooie tableaus van heuvelland, oude bossen en andere groene oases van rust en kalmte. Wind, kabbelende beekjes of vogels doorbreken de stilte en de kleur spat van het scherm. Bovendien is zijn beestenboel gevarieerder dan de doorsneezoo, heeft hij een leuke obsessie voor alles wat vliegt, kregen meestal kinderen of adolescenten de hoofdrollen, en bulken zijn producties van de gekke verzinsels.

In deze hommage in ‘pixel art’ passeren enkele bekende films de revue. Fans herkennen personages en scènes uit onder meer het postapocalyptische fantasyepos Nausicaä of the Valley of the Winds en het avontuurlijke titelpersonage Princess Mononoke. ‘Pixel art’, waarbij de afbeeldingen puntje per puntje worden opgebouwd, is een van de meest tijdrovende tekentechnieken. Het resultaat mag er zijn!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hayao Miyazaki Tribute “Pixel Art” from whoispablo on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content