Video: 35 betoverende openingsscènes uit de filmgeschiedenis

The Untouchables © YouTube

Heel wat films beginnen met een knaller, figuurlijk dan. Deze video bundelt de mooiste filmopeningsscènes, 35 in totaal. Pure kunst.

Wat hebben films als pakweg ‘No Country for Old Men’, ‘The Will Be Blood’, ‘Rain Man’, ‘The Untouchables’ en ‘Lost in Translation’ gemeen? Juist: een schitterende openingsscène. Deze attractief gemonteerde compilatie bundelt enkele van de mooiste landscapes, close-ups, vergezichten en iconische shots uit de filmgeschiedenis. Met als uitschieter ‘Lawrence of Arabia’ en het fatamorganashot waarin wijlen Omar Sharif onder de verzengende woestijnzon opdoemt aan de einder.

De Deense filmliefhebber Casper Christensen die de video monteerde, selecteerde in totaal 35 introducties, de ene al overweldigender dan de andere. Voor cinefielen het moment om hun kennis nog eens te testen, de anderen kunnen zich laten inpakken door het beeldmateriaal. Op het einde krijg je een overzicht van de films. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content