Vervolg Harry Potter wordt filmtrilogie

© Reuters

De Harry Potter-spinoff ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ krijgt drie films. De trilogie verhaalt over de avonturen van zoöloog, magiër en centraal personage Newt Scamander.

In september beloofde J.K. Rowling al een vervolg op de reeks rond de tovenaarswereld van Harry Potter: ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’, de titel van een van de handboeken die Harry Potter en zijn studiegenoten gebruiken op de heksenschool. Die spin-off wordt nu een trilogie.

In de drie films komt Harry Potter niet in voor. ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’ gaat over de schrijver van het handboek, de zoöloog en magiër Newt Scamander, en zal zich in New York afspelen, zo’n 70 jaar voor het verhaal van Harry.

Voor Rowling betekenen de nieuwe films haar eerste job als scenarioschrijver. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik opnieuw onderduik in de wereld van de hekserij als ik een idee heb dat echt de moeite waard is’, zei ze vorig jaar. Voor de eerste versie van het script had ze amper 12 dagen nodig.

Over de start van de opnames werden geen details gegeven. De productie is in handen van filmstudio Warner Bros., die ook achter de Harry Potter franchise zat. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content