Verloren gewaande Belgische film met Herman van Veen gevonden

Een verloren gewaande Belgische cultfilm waarin Herman van Veen in 1969 meespeelde, is opgedoken. Het gaat om ‘Princess’ het filmdebuut van de toen 24-jarige Nederlandse cabaretier.

Een verloren gewaande Belgische cultfilm waarin Herman van Veen in 1969 meespeelde, is opnieuw boven water gekomen. Dat schrijft De Volkskrant.

Het gaat om “Princess”, waarin van Veen de rol vertolkt van een schrijver die werkt aan een fotoroman over rondborstige blondines met machinegeweren. “Princess” was het speelfilmdebuut van de Nederlandse cabaretier, die toen 24 jaar oud was.

Het materiaal werd onlangs gevonden door de samenstellers van de Nacht van de Wansmaak, een verzameling obscure filmfragmenten, trailers en andere cinefiele curiosa. De zevende editie van het evenement gaat zaterdag in première op het IFFR in Rotterdam en is daarna twee maanden in diverse bioscopen in Nederland en Vlaanderen te zien.

Volgens Jan Doense, één van de twee drijvende krachten achter de Nacht van de Wansmaak, is “Princess” nooit in Nederland te zien geweest. Een aantal scènes van “Princess” maakt in het programma deel uit van het blokje ‘Hollands Glorie in den Vreemde’. In die compilatie zitten ook unieke fragmenten uit de Italiaanse film “Gideon en Samson” waarin Nederlands Olympisch judokampioen Anton Geesink in 1965 de rol van Samson vertolkte.

Ook zijn er scènes te zien uit “Stunt Rock” uit 1980, voor zover bekend de enige Hollywoodfilm waarin Monique van den Ven ooit te zien was. Zij speelt in de film een reporter die een artikel schrijft over een stuntman die zijn geluk gaat beproeven in Hollywood. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content