Veerle Baetens en Wim Willaert genomineerd voor Franstalige filmprijzen

Veerle Baetens in 'Un Début Prometteur'. © /

Veerle Baetens en Wim Willaert zijn genomineerd voor Magritte du Cinéma, de filmprijzen van Franstalig België. ‘Le Tout Nouveau Testament’ heeft tien nominaties op zak.

Met respectievelijk tien en negen nominaties behoren “Le Tout Nouveau Testament” van Jaco van Dormael en “Tous les chats sont gris” van Savina Dellicour tot de topfavorieten voor de prijsuitreiking van de zesde editie van de Magritte du Cinéma. Ze worden op 6 februari uitgereikt in Brussel.

Acteurs François Damiens (La famille Bélier), Bouli Lanners (Tous les chats sont gris), Jérémie Renier (Ni le ciel ni la terre) en Wim Willaert (Je suis mort mais j’ai des amis) nemen het tegen mekaar op in de categorie “Beste acteur”.

Yolande Moreau (Le voyage en Chine), Annie Cordy (Les souvenirs), Veerle Baetens (Un début prometteur) en Christelle Cornil (Jacques a vu) zijn in competitie voor de titel van “Beste actrice”. Yolande Moreau is ook genomineerd voor de “Beste vrouwelijk bijrol” in “Le Tout Nouveau Testament”.

Voor de “Beste film” gaat het tussen “Le Tout Nouveau Testament” van Jaco van Dormael, “Tous les chats sont gris” van Savina Dellicour, “Je suis mort mais j’ai des amis” van de gebroeders Guillaume en Stéphane Malandrin, “Préjudice” van Antoine Cuypers en “Melody” van Bernard Bellefroid.

Actrice Marie Gillain is juryvoorzitter van de editie 2016 van het filmfestival van Franstalig België en Charlie Dupont is de ceremoniemeester. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content