Van Gent naar Gdansk: Filmfestival Ciné Privé trekt naar Polen voor de Vlaamse week

Ciné Privé © -

Ciné Privé, het rondtrekkende film- en mediafestival, vindt voor de tweede keer plaats in de Gentse haven. Daarna verhuizen ze het evenement naar Polen in het kader van de Vlaamse week.

Ciné Privé bestaat dit jaar acht jaar en landt voor de tweede keer op rij in de Gentse haven. Het rondtrekkend film- en mediafestival van Circa heeft als doel haar publiek op verrassende locaties te laten kennismaken met gekend en minder gekend filmtalent, uit binnen- en buitenland. Film in al haar vormen komt aan bod tijdens het festival. Maar ook muziek, nieuwe media, fotografie en andere kunstdisciplines krijgen een plaats op Ciné Privé. Daarenboven zullen er Q&A’s met regisseurs en workshops worden georganiseerd.

Onder meer ‘Violet’ van Bas Devos, Bad Hunter van Sahim O. Kalifa, The Sound of Crickets van Justine Klaiber en DRIFT van Benny Vandendriessche staan op het programma. Centraal tijdens deze editie staan bovendien ook Poolse kortfilms die vertoond worden in samenwerking met Łaznia uit Gdansk.

Van 11 tot en met 14 februari 2015 strijkt filmfestival Ciné Privé neer in de Gentse haven. Daarna trekt het festival naar Polen in het kader van de Vlaamse week. (LP)

Praktisch

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 20 januari Online tickets: www.cineprive.be

Telefonisch reserveren via Uitbureau (ma-za van 10u30 tot 17u30): 09/233 77 88

De tickets kosten 7 euro en een Festivalpas, die toegang geeft tot het volledige programma, kost 20 euro.

Locatie

VDAB Havenarbeidershuis, Singel 31b, 9000 Gent

Doorlopend geopend van 18u t/m 01u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content