Unieke James Bond souvenirs onder de hamer

James Bond en zijn beroemde Aston Martin © -

Wie een slordige 2 miljoen euro te veel heeft maakt kans om de Aston Martin van de recentste James Bond film te kopen bij Christie’s. Naar aanleiding van de 24ste Bond veilt het veilinghuis 24 James Bond souvenirs uit de film Spectre: een spektakelveiling ten voordele van Artsen zonder Grenzen.

Dit is de tweede grote Bondveiling. In 2012 pakte Christie’s uit met een eerste veiling naar aanleiding van 50 jaar Bond. Er werden heel wat filmsouvenirs afgehamerd wat resulteerde in een aardige opbrengst van 1.641.000 £. De kans is reëel dat dit bedrag nu wordt overtroffen voor de tweede Bondveiling. Naar aanleiding van de 24ste film, Spectre, worden 24 Bondmemorabilia verkocht. En als klap op de vuurpijl een van de Aston Martin uit de film! Deze prachtige bolide wordt al geschat op 1.300.000 à 1.900.000 euro. De veiling gebeurt in twee delen. Op donderdag 18 februari worden de eerste tien loten geveild, waaronder een paar manchetknopen, een polshorloge en een gouden ring. En de Aston Martin DB10.

Grote garage

Het is een van de tien Aston Martins die speciaal voor de film werden gebouwd. Deze prachtige slee wordt als een collectors item verkocht. Dat wil zeggen dat de wagen niet werd gehomologeerd en dus niet op de weg mag. De kans bestaat dat de wagen nooit op de weg zal rijden. De koper mag de Aston Martin ook niet voor publicitaire doeleinden gebruiken. Ofwel heeft hij of zij een privé racebaan of een grote garage… Op de rest van de souvenirs kunt u gewoon online meebieden. Online is het aanbod ook nog best interessant, het gaat van manchetknopen en brillen tot polshorloges, champagnecoupes en maatpakken.

Geniet van de onlinecatalogus. De onlineveiling loopt van 16 tot 23 februari. De veiling zelf gaat door bij Christie’s in Londen, 8 Kingstreet.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content