Uncut versie van ‘Nymphomaniac’ in wereldpremière op Berlinale

Wie de onverkorte versie van de Deense prent ‘Nymphomaniac Volume 1’ wil zien, zal naar het Berlijns filmfestival moeten trekken. Deze versie is niet alleen langer, maar ook nog explicieter dan de verkorte versie die in de zalen komt.

De directeur van de Berlinale, Dieter Kosslick, bevestigde het nieuws dat zijn publiek de eersten zullen zijn om de director’s cut van ‘Nymphomaniac Volume 1’ te aanschouwen. Of Lars von Trier zelf aanwezig zal zijn op het festival is nog niet duidelijk. De film over een zelfverklaarde nymfomane (rol van Charlotte Gainsbourg) wordt vertoond buiten de competitie op de Berlinale.

‘De esthetica die von Trier heeft gecreëerd is indrukwekkend en radicaal,’ lichtte Dieter Kosslick toe. De versie die het publiek op het internationaal filmfestival van Berlijn te zien zal krijgen, is langer en – belangrijker – nog explicieter dan de zaalversie.

‘Nymphomaniac’ gaat op 25 december in première in Kopenhagen. In België loopt ‘Volume 1′ vanaf 1 januari in de bioscoop. V’olume 2’ komt uit op 29 januari. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content