U ambieert een carrière als filmmuziekcomponist?

Schrijf u dan nu in voor de compositiewedstrijd die het Gentse Filmfestival jaarlijks organiseert en win 2.500 euro plus een uitvoering van uw stuk door het Brussels Philharmonic/Vlaams Radio Orkest tijdens de World Soundtrack Awards op 23 oktober.

Jong Europees filmmuziektalent krijgt vanaf vandaag opnieuw de kans om zich in te schrijven voor de compositiewedstrijd die het Gentse Filmfestival elk jaar met de steun van SABAM organiseert. De winnaar ontvangt 2.500 euro en ziet zijn of haar stuk live uitgevoerd tijdens de World Soundtrack Awards. Dat is het officiële slotevenement van het Filmfestival op 23 oktober.

Inschrijven kan hier tot en met 30 juni 2010, de compositie moet eind augustus afgeleverd worden. Een professionele jury met internationale ervaring, samengesteld uit mensen uit de film- en muziekwereld, zal de werkstukken zorgvuldig evalueren. De winnaar wordt beloond met 2.500 euro plus een uitvoering van zijn of haar stuk tijdens de World Soundtrack Awards op 23 oktober door het Brussels Philharmonic/Vlaams Radio Orkest onder leiding van dirigent Dirk Brossé.

Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht muziek te componeren bij de korte animatiefilm Administrators van Roman Klochkov. Met dit afstudeerproject voor de Hogeschool Gent, departement KASK, won Klochkov in 2006 de prijs voor Beste Studentenkortfilm op het festival. In de film wil het konijn Egor een brand in zijn huisje laten blussen, maar hij ziet al snel door het bureaucratische bos de bomen niet meer in zijn Kafkaiaanse helletocht.

Hier ziet u een videoreportage over de World Soundtrack Awards van 2009:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content