Twitteraars regisseren live speelfilm

© Reuters

Dertien Nederlandse acteurs lieten zich maandagavond regisseren via Twitter voor de eerste live speelfilm ter wereld. Het publiek bepaalde het verhaal van de thriller die rechtstreeks te zien was via het internet.

Dertien vooraanstaande Nederlandse acteurs laten zich maandagavond van 18.30u tot 20u regisseren via Twitter voor de eerste live speelfilm ter wereld. Het publiek bepaalde het verhaal van de thriller ‘Onder Controle’. De film was rechtstreeks te zien via de website van het Nederlands Film Festival. De mooiste scènes van de film vormen uiteindelijk de commercial voor de 32e editie van het festival.

De film speelde zich af op de set in het Utrechtse Overberg. Regisseur Martijn de Jong gaf de acteurs de regieaanwijzingen door die hij via Twitter onder hashtag #nff2012 binnenkreeg. Ondertussen verzorgde een orkest, met onder anderen Fay Lovsky, ter plaatse live de filmmuziek.

Het is de bedoeling dat “Onder Controle” wordt vertoond tijdens het Nederlands Film Festival, dat van 26 september tot en met 5 oktober plaatsvindt in Utrecht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content