Tweede Franse filmrol voor Veerle Baetens

Veerle Baetens op de opnameset van D'Ardennen met regisseur Robin Pront. © Belga

De Franse regisseur Dominik Moll heeft Veerle Baetens gecast voor zijn nieuwe speelfilm, de existentiële komedie ‘Des nouvelles de la planète Mars’. De actrice vertolkt een dierenactiviste met psychische problemen.

Veerle Baetens heeft een nieuwe rol in een buitenlandse film: ‘Des nouvelles de la planète Mars’. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

De prent van Dominik Moll draait rond Philippe Mars, een gescheiden vader en manager in een computerbedrijf. Hij voelt zich zowel gevangen in zijn dagelijkse routine als overweldigd door zijn directe omgeving. Zijn oudste dochter die overloopt van ambitie, zijn jongste zoon die vegetariër wil worden, zijn ex die als tv-journaliste aan de bak komt, zijn kat of zijn artistieke zus…allemaal lijken ze samen te zweren om zijn leven onnodig moeilijk te maken. En dan is er nog zijn collega Jerôme, die er met zijn aanstekelijke waanzin voor zorgt dat Philippe de controle over zijn leven volledig dreigt te verliezen.

In de film vertolkt Veerle Baetens een dierenactiviste met psychologische problemen: ze houdt niet van fysisch contact, en ze is veganist. “Ik kan niets prijsgeven over het hoe of waarom mijn personage in het verhaal voorkomt,” zegt Baetens. “Wat ik wel mag zeggen, is dat ze redelijk gestoord is. Ik denk dat de meeste films van Moll een compleet geschift universum creëren, maar toch aanvaard je dat en geloof je het op een of andere manier.”

Sinds haar fantastische vertolking als Elise/Alabama in The Broken Circle Breakdown zit Baetens’ carrière in een stroomversnelling. Vorig jaar stond ze in Frankrijk al op de set van Un début prometteur, de nieuwe film van Emma Luchini die later dit jaar uitkomt en waarin ze aan de zijde van Fabrice Luchini en Manu Payet de vrouwelijke hoofdrol vertolkt.

De actrice is dit najaar op vtm ook te zien in de internationale misdaadreeks The Team en speelt daarnaast ook mee in Robin Pronts speelfilmdebuut D’Ardennen dat begin maart 2016 bij ons in de zalen komt (productie: Savage Film).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content