Tweede album van Noel Gallagher verschijnt later dan gepland

Omdat de samenwerking met Amorphous Androgynous niet vlekkeloos verloopt, stelt Noel gallagher de lancering van zijn tweede soloalbum uit. Nieuwe streefdatum is 2013.

Noel Gallagher zag het vorig jaar iets te groot toen hij aankondigde dat hij twee platen tegelijkertijd wilde uitbrengen alvorens op wereldtournee te vertrekken. Zijn eersteling ‘High Flying Birds’ kwam nog wel op tijd uit, vorig jaar in oktober. Maar van de tweede plaat liggen momenteel nog maar enkele nummers op tafel. Te weinig om op korte termijn een volwaardig album te ambiëren.

Reden: de samenwerking met Amorphous Androgynous, in een vorig leven bekend als The Future Sound Of London, loopt niet van een leien dakje. De Britse elektronica-pioniers zouden de laatste tracks pas afwerken tijdens de tournee van de voormalige Oasis-gitarist. Dat is niet naar de zin van Noel. ‘Zo werkt dat niet’, laat hij weten. Bovendien is hij niet helemaal tevreden met het geleverd materiaal. ”Wat ze opgestuurd hebben, is niet goed genoeg voor een album.’

Noel zou nu tijdens zijn tournee een break wil nemen, om met Amorphous Androgynous verder te werken aan het album. Na de tournee wordt de laatste hand gelegd aan de plaat. Streefdatum is 2013. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content