Tv-tip: ‘The Counselor’, een actiedrama met sterrencast (20.35u, Q2)

© /

Opvallend chique, afwijkend en grotesk, zo ziet deze duivelse misdaadthriller van Ridley Scott (met Brad Pitt, Javier Bardem, Michael Fassbender, Penélope Cruz en Cameron Diaz) eruit.

Misschien was het wel die vreemde combinatie die ervoor zorgde dat dit in een bloedheet El Paso gesitueerde verhaal over hebzucht, bedrog en machismo door het gros van de critici zo koel werd onthaald. Scott weet in elk geval een cast van ronkende namen om zich heen te verzamelen.

Sexy beast Cameron Diaz straalt als venijnige femme fatale en Brad Pitt gromt dreigend als Texaanse drugdealer. Javier Bardem speelt dan weer een flamboyante nachtclubuitbater met designvilla terwijl Michael Fassbender arrogant uit de hoek komt als een gladde advocaat die aan coke, diamanten en Penélope Cruz is verslingerd. En die heerlijk venijnige of zelfs licht filosofische dialogen? Die zijn van Cormac McCarthy, de auteur van No Country for Old Men en The Road. Ze zitten vol jus en nog meer venijn, het plaagt en intrigeert. (LJ)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content