Transformers 3 bezorgt Paramount Pictures recordopbrengst

Het Amerikaanse productiehuis Paramount Pictures heeft vorig jaar een recordopbrengst van 5,17 miljard dollar gerealiseerd. De actiefilm Transformers 3 zorgde voor het grootste kassucces met een opbrengst van meer dan een miljard dollar.

Het Amerikaanse productiehuis Paramount Pictures heeft vorig jaar een recordopbrengst van 5,17 miljard dollar gerealiseerd dankzij de zestien films die het in 2011 wereldwijd heeft uitgebracht. Dat heeft Paramount Pictures maandag bekendgemaakt.

De Amerikaanse markt bracht 1,96 miljard in het laatje, terwijl het buitenland goed was voor 3,21 miljard dollar. Het grootste succes van het jaar was weggelegd voor de actiefilm “Transformers 3 – Dark of the Moon” van Michael Bay. Het gaat om de eerste film van Paramount die meer dan een miljard dollar opbrengt. Andere hits waren “Thor” van Kenneth Branagh en “Mission: Impossible – Ghost Protocol” met Tom Cruise, de meest bekeken film tussen kerstmis en nieuwjaar.

De filmstudio blaast dit jaar 100 kaarsjes uit. Bij de nieuwe films voor dit jaar horen “World War Z, “, een zombiefilm van Marc Forster met Brad Pitt, en “The Dictator” van Larry Charles met Sacha Baron Cohen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content