‘Tot Altijd’ van Nic Balthazar verkocht aan internationale filmdistributeurs

‘Tot Altijd’, de nieuwe speelfilm van Nic Balthazar, krijgt ook een release in Italië, Noorwegen, Turkije, Zwitserland en Iran.

“Tot Altijd”, de nieuwe speelfilm van Nic Balthazar, heeft de voorbije dagen zijn internationale vuurdoop beleefd tijdens de European Film Market van het Filmfestival van Berlijn. Films
Distribution, dat de film internationaal verkoopt, sloot deals af met distributeurs in Italië, Noorwegen, Turkije, Zwitserland en Iran.

De deal met Iran is volgens het VAF “opmerkelijk”, aangezien Iraanse distributeurs vrij zelden westerse films aankopen. De Franse verkoopsagent zal “Tot Altijd” voort ondersteunen op het Internationaal Filmfestival van Cannes.

Eind maart krijgt de film van Balthazar ook een release in Nederland. Tegelijk wordt de film in een aantal arthouse-bioscopen in Franstalig België en Luxemburg uitgebracht. Daarmee staat het al vast dat de film het komende jaar in niet minder dan acht landen te zien zal zijn.

“Tot Altijd” is een film gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de jonge aan MS lijdende Mario Verstraete, die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving waarvan hij als eerste gebruikmaakte. De hoofdrollen worden onder meer gespeeld door Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy, Iwein Segers en Viviane De Muynck. In België gaat de film zijn vierde week in de bioscoop in. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content