‘Top Gun’-regisseur Tony Scott overleden

De Britse filmregisseur en -producent Tony Scott, vooral bekend van ‘Top Gun’, is overleden. Hij sprong van een brug in Los Angeles, zo melden verschillende media.

Volgens de New York Times wordt de dood van de 68-jarige Tony Scott onderzocht als een zelfdoding. Er zou ook een afscheidsbrief zijn gevonden in zijn auto die nabij de brug geparkeerd stond.

Scott regisseerde vanaf de jaren tachtig een reeks Hollywoodblockbusters, met behalve ‘Top Gun’ ook nog onder meer ‘Crimson Tide’, ‘Days of Thunder’ en ‘Beverly Hills Cop II.’ Tony Scott is de broer van “Alien”-regisseur Ridley Scott.

De filmwereld is in shock na het bericht over de dood van de topregisseur. ‘Nooit meer Tony Scott-films. Een tragische dag’, twitterde regisseur Ron Howard. ‘Tony was echt een prachtige man die me onder zijn hoede nam. Hij ontstak mijn passie voor het maken van films’, reageert collega-regisseur Duncan Jones, de zoon van David Bowie. ‘Vreselijk nieuws. Tony Scott was een geweldige regisseur’, twittert Rob Schneider. ‘Wat triest. Tony Scott, briljant regisseur, overleden’, was de reactie van de Britse acteur en schrijver Stephen Fry. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content