Top filmkritieksites in het digitale tijdperk

Slant Magazine kiest in samenwerking met Film Comment een ‘Top Film Criticism Sites’.

Filmkritiek is wel degelijk ‘alive and kicking’, met name in de blogosfeer. De website Slant Magazine stelt in samenwerking met kunst- en cultuurmagazine Film Comment een lijst samen van de betere filmkritieksites. Wat ons betreft een geweldig initiatief voor al degenen die op de hoogte willen blijven van de evolutie van de filmkritiek in het digitale tijdperk.

Van een cinefiele blogger die genrecliché’s ronselt alsof het een sport is, over een nichesite die vergeten films aanprijst onder de titel ‘Not Coming to A Theater Near You’ tot de persoonlijke website van New York Times-filmrecensent Dave Kehr en de favorieten van Paul Schrader. Kortom, dé online ontmoetingplaatsen waar cinefiele gelijkgestemden hun obssessie, fascinatie en enthousiasme voor cinema kwijt kunnen worden hier gebundeld:

Bekijk hier het logo van ‘Unexplained Cinema’, een blog die commentaar levert door enkel gebruik te maken van filmbeelden en stills:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content