“Toni Erdmann” wint drie prijzen op Brussels Film Festival

© Reuters

Het komische drama “Toni Erdmann”, van de Duitse regisseuse Maren Ade, heeft op de veertiende editie van het Brussels Film Festival drie prijzen weggekaapt, waaronder de Golden Iris Award voor beste film.

De Servische Mirjana Karanovic sleepte dan weer de White Iris Award voor beste debuut in de wacht met haar drama “A good wife” (o.t. Dobra zena).

Daarnaast vielen ook nog een hele reeks andere films in de prijzen. De Catalaan Carles Torras kreeg onder meer de Jury Award voor zijn film “Callback”, een onconventionele film over het mislukken van de Amerikaanse droom, terwijl de Cinelab Award for Best Photography uitgereikt werd aan Giorgos Arvanitis voor zijn werk voor “Blind Sun” van Joyce A. Nashawati. The Olive Tree van Iciar Bollain ging dan weer aan de haal met de BeTV Prize of Best Film en de publieksprijs.

In de categorie kortfilms ging de Studio L’Equipe Award naar de Belgische productie “De Broers Van Bommel” van Laurens Jans. Fiona Braillon kreeg de CINELAB Award for Best Cinematography voor haar werk in de kortfilm “Drôle d’oiseau” van Anouk Fortunier. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content