Tom Vermeir vervangt Matthias Schoenaerts in nieuwe film Felix Van Groeningen

Tom vermeir © Michel Deveen

Tom Vermeir speelt naast Tom Aerts de hoofdrol in ‘Belgica’, de nieuwe film van Felix Van Groeningen over het Gentse café Charlatan. Vermeir vervangt Matthias Schoenaerts die zich onlangs terugtrok uit de vijfde film van de regisseur.

Felix Van Groeningen heeft een vervanger voor Matthias Schoenaerts die onlangs afhaakte voor ‘Belgica’, zijn nieuwe film over twee broers die samen een café runnen maar zelf tenonder dreigen te gaan aan het succes. Het verhaal is gebaseerd op wat er zich in en rond het bekende Gentse café Charlatan afspeelde.

De rol van Frank, de oudste broer, zal worden vertolkt door de Gentenaar Tom Vermeir. ‘Tom is een supertalent’, aldus Van Groeningen in een persbericht. ‘Ik heb hem leren kennen door de rollen die hij speelde in stukken van Arne Sierens en daar was ik echt van omver geblazen. Hij is gewoon gemaakt voor de rol van Frank.’

Vermeir is vooral bekend als zanger-gitarist van A Brand, die hij tien jaar geleden oprichtte met Dag Taeldeman en Frederik Heuvinck. De Antwerpse rockband stond nog op het podium van Rock Werchter en Pukkelpop, maar trok intussen de stekker uit.

Als acteur heeft hij vooral ervaring op de theaterplanken. Hij maakte onder meer deel uit van het gezelschap ‘Gordijnen voor Konijnen’ en werkt regelmatig samen met de Gentse theatermaker Sierens (die mee aan het script werkte) en Compagnie Cecilia.

In Van Groeningen’s opvolger van ‘A Broken Circle Breakdown’ speelt Vermeir aan de zijde van Stef Aerts die de rol van de jongere broer Jo voor zijn rekening neemt. Matthias Schoenaerts, in februari nog trots aangekondigd als één van de hoofdrolspelers, trok zich in juli uiteindelijk terug omwille van een Amerikaans project dat hij niet kon weigeren.

‘Belgica gaat over een café dat eerst klein is, maar daarna groter wordt en in een negatieve spiraal terechtkomt’, vertelde de regisseur eerder. De opnames gaan begin december van start. In oktober 2015 wordt de film in de bioscopen verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content