Tom Van Avermaet regisseert actrice Sophie Turner in ‘Berlin, I Love You’

Tom Van Avermaet © Bart Dewaele

Vlaams regisseur Tom Van Avermaet gaat een episode in de omnibusvertelling ‘Berlin, I Love You’ regisseren. Sophie Turner (Game of Thrones) en Jack Huston (Boardwalk Empire) vertolken de hoofdrollen.

De Belgische filmregisseur Tom Van Avermaet, die drie jaar geleden met ‘Dood van een Schaduw’ meedong naar een Oscar voor Beste Kortfilm, gaat zich storten op een buitenlands filmavontuur. Samen met negen andere internationale filmmakers, waaronder Giuseppe Tornatore (bekand van ‘Cinema Paradiso’), Marjane Satrapi (tekenares van de gelauwerde Persepolis-cyclus), de Chinese kunstenaar Ai Weiwei​, zal hij mee instaan voor de omnibusvertelling ‘Berlin, I Love You’.

‘Berlin, I Love You’ is een nieuwe project in de ‘Cities of Love’-reeks waarin eerder al ‘Paris, je t’aime’ (2006) en ‘New York, I Love You’ (2008) verschenen. Elke speelfilm bestaat uit een tiental segmenten of episodes die elk door een andere filmmaker worden geregisseerd. Elk segment bestaat uit een kort liefdesverhaal, met de stad in kwestie als rode draad.

Sophie Turner, ofte Sansa Stark in Game of Thrones (en binnenkort ook te zien is in Bryan Singers ‘X-Men: Apocalypse’, en acteur Jack Huston (Boardwalk Empire, American Hustle) vertolken de hoofdrollen in de door Van Avermaet te regisseren luik. De opnames zullen deze zomer doorgaan in Berlijn. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content