Toch geen biopic over Freddie Mercury?

De opnames voor de langverwachte biopic over Queen-coryfee Freddie Mercury gaan (voorlopig) niet door. Sacha Baron Cohen, die de de rol van Mercury op zich zou nemen, trok zich eerder terug uit het project wegens onenigheid over het script.

De opnames voor de langverwachte biografische film over de levenswandel van Queen-coryfee Freddie Mercury gaan (voorlopig) niet door. Sacha Baron Cohen, die de de rol van Mercury op zich zou nemen, trok zich eerder terug uit het project wegens onenigheid over het script.

Cohen – bekend van z’n populaire typetjes ‘Ali G’ en ‘Borat’ – trok ‘hoogstwaarschijnlijk’ de stekker uit het project omdat hij met Queen niet tot een overeenstemming kwam. De overige bandleden van de legendarische Engelse rockgroep hebben het zeggenschap over de film en wilden het toegankelijk maken voor alle leeftijden door Mercury’s onnavolgbare kwaliteiten als geboren entertainer te belichten.

Cohen daarentegen wou focussen op de liederlijke levensstijl en voortdurende genotzucht van Mercury, maar door de expliciete inhoud zou de film wellicht geklasseerd worden als ‘R-Rated’ – ongeschikt voor kinderen. Daarop kondigde screenwriter Peter Morgan, wiens scriptvoorstellen door Queen werden afgekeurd, in een tweet aan dat de filmplannen naar de koelkast verwezen werden. Wanneer en of de film er überhaupt nog komt is onzeker. (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content