Tim Burtons ‘Frankenweenie’: Frankenstein versus Lassie

Disney geeft details vrij over de nieuwe stop-motion animatiefilm van regisseur Tim Burton.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In ‘Frankenweenie’ breekt het hart van de jonge Victor wanneer zijn trouwe viervoeter Sparky het loodje legt. De jongen wendt zich dan maar tot diverse wetenschappelijke proeven om de hond weer tot leven te wekken. Dat lukt hem ook, maar met een paar monsterlijke modificaties ten opzichte van het origineel. Victor probeert zijn experiment wijselijk verborgen te houden, maar het dreigt fout te lopen wanneer Sparky ontsnapt.

‘Frankenweenie’ verschijnt in 3D en is volledig in zwart-wit. Winona Ryder (die ook al met Burton samenwerkte voor ‘Beetlejuice’ en ‘Edward Scissorhands’), Catherine O’Hara, Martin Short en Martin Landau zullen hun stemmen lenen aan één van de meer dan 200 poppen die de cast rijk is. ‘Frankenweenie’ volgt in de voetsporen van die andere stopmotion films van Burton, ‘Corpse Bride’ en ‘The Nightmare Before Christmas’, die allebei Oscarnominaties ontvingen.

Burton recycleert voor ‘Frankenweenie’ het verhaal van de gelijknamige live-action kortfilm die hij in 1984 al maakte. Disney liep toen niet bepaald warm voor het verhaal, dat ze te eng vonden voor jonge kijkers. Maar toen Tim Burton doorbrak werd ‘Frankenweenie’ toch uitgebracht en later als extraatje toegevoegd op de ‘Special Edition’-DVD van ‘The Nightmare Before Christmas’.


Pieter Claes
Bron:
IMDB
Disney
Teaserfoto:
Reuters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content