The Umbrella Academy

Het superheldengenre lijkt intussen uitgemolken, maar de verfilming van zanger Gerard Ways comic brengt misschien iets nieuws op tafel.

Gerard Way is naast zanger van My Chemical Romance tevens schrijver. Zijn ‘The Umbrella Academy’, uitgegeven door Dark Horse Comics, won in 2008 de Eisner Award voor Best Finite Series/Limited Series, zowat het equivalent van een Academy Award in de comic bookwereld. De illustraties zijn van Gabriel Bá.

‘The Umbrella Academy’ gaat over een disfunctioneel gezin van geadopteerde superhelden die strijden tegen het kwaad. Een rip-off van ‘The Incredibles’of ‘X-Men’ is het zeker niet. De sfeer is zelfs uniek te noemen en de superkrachten zijn uiterst origineel:

– De ijzersterke Spaceboy is een getransplanteerd hoofd op het lichaam van een Martiaanse gorilla, gewapend met laserpistool en jetpack.

– The Rumor is een narciste met een robothand dat de realiteit kan ombuigen door te liegen.

– Séance kan doen aan telekinese/levitatie en communiceren met de doden, maar enkel als hij geen schoenen aanheeft.

– etc

De filmbewerking wordt geschreven door Rawson Marshall Thurber, de regisseur én schrijver van ‘Dodgeball: A True Underdog Story’. ‘The Umbrella Academy’ belooft echter geen platte komedie te worden, maar zal qua stijl waarschijnlijk aanknopen bij andere Dark Horse verfilmingen zoals ‘Sin City’ of ‘Hellboy’ (zie fragment).

(DDG)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content