‘The Social Network’ grote winnaar op de Golden Globes

‘The Social Network’ werd in Los Angeles bekroond met vier Golden Globes en bevestigt daarmee zijn favorietenrol voor de Oscars.

‘The Social Network’ werd in Los Angeles bekroond met vier Golden Globes en bevestigt daarmee zijn favorietenrol voor de Oscars. Door in een klap met de prijzen voor beste film, beste regisseur, beste scenario en beste filmmuziek weg te lopen, overheerste de film van David Fincher de uitreikingen. De Golden Globes zijn de belangrijkste filmprijzen na de Emmys en de Oscars en gelden ook als een goede barometer voor die laatste.

Natalie Portman won de prijs voor beste actrice met haar rol in ‘Black Swan’. De trofee voor beste mannelijke acteur ging naar Colin Firth, die vertolkte in ‘The King’s Speech’ de Britse koning George VI. Christian Bale en Melissa Leo, die beiden in ‘The Fighter’ meespeelden, wonnen in de categorie beste bijrol. Pixar pareltje en algemeen kassucces ‘Toy Story 3’ won zoals verwacht in de categorie beste animatiefilm. De beste niet-Engelstalige film was dit jaar het Deense ‘In A Better World’ (oorspronkelijke titel: ‘Hævnen’) van Susanna Bier.

De Golden Globes zijn er ook voor televisieseries en ‘Boardwalk Empire’ werd dit jaar tot beste serie benoemd en laat daarmee topfavoriet ‘Mad Men’, dat al drie opeenvolgende jaren de beste serie werd, achter zich. Steve Buscemi, die in ‘Boardwalk Empire’ de hoofdrol voor zijn rekening nam, ontving de prijs voor beste acteur in een televisieserie. Katey Segal werd voor haar rol in ‘Sons of Anarchy’, de serie over de gelijknamige motorclub, tot beste actrice verkozen. Andere televisieprijzen gingen onder andere naar ‘Carlos’ (beste mini-serie) en ‘Glee’ (beste musical/komedie). Een lijst van alle nominaties en winnaars vindt u hier: http://www.goldenglobes.org/nominations/


Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content