‘The Revenant’ kaapt belangrijkste BAFTA’s weg

Leonardo DiCaprio en Alejandro Gonzalez Innaritu © Belga Image

De film ‘The Revenant’ van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu heeft de drie belangrijkste Britse filmprijzen (BAFTA’s) gewonnen: die van beste film, beste regie en beste acteur, voor Leonardo DiCaprio.

De film, die zich afspeelt in het Wilde Westen en in erg moeilijke omstandigheden werd gedraaid, kreeg in Londen ook nog twee technische prijzen (camera en geluid).

‘The Revenant’ is met twaalf nominaties ook favoriet voor de Oscars op 28 februari. De andere genomineerden voor beste film waren Carol van Todd Haynes, Bridge of Spies van Steven Spielberg, Spotlight van Tom McCarthy en The Big Short van Adam McKay.

Voor Leonardo DiCaprio was het de eerste keer dat hij met de belangrijkste Britse filmprijs ging lopen. Hij droeg de BAFTA op aan zijn moeder, die zondag verjaarde.

Trailer The Revenant

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andere prijzen

‘Carol’, dat het liefdesverhaal vertelt van twee vrouwen, en ‘Bridge of Spies’, over de Koude Oorlog, konden de meeste van hun nominaties niet verzilveren. Beide films waren negen keer genomineerd voor een BAFTA, maar kregen uiteindelijk slechts één trofee: de Brit Mark Rylance voor beste mannelijke bijrol.

De BAFTA voor beste actrice ging naar Brie Larson in Room. De beste vrouwelijke bijrol was voor de Britse Kate Winslet (Steve Jobs), die ook genomineerd is voor een Oscar. De BAFTA voor beste Britse film ging naar Brooklyn van John Crowley. De meeste technische BAFTA’s gingen naar Mad Max: Fury Road. De film sleepte vier prijzen in de wacht: beste maquillage, beste montage, kostuums en decor. Star Wars: The Force Awakens kreeg twee prijzen: die van beste special effects en die van rijzende ster, John Boyega. De prijs voor beste documentaire ging naar Amy van de Brit Asif Kapadia, over het tragische leven van zangeres Amy Winehouse. Vice Versa van Pete Docter kreeg de BAFTA voor beste animatiefilm, terwijl de 87-jarige Ennio Morricone bekroond werd voor beste muziek in The Hateful Eight van Tarantino. De beste niet-Engelstalige film was voor Relatos Salvajes (Wild Tales) van de Argentijn Damian Szifron. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content