The New York Times: ‘Matthias Schoenaerts op drempel van grote doorbraak’

Volgens The New York Times, waar in november ‘De rouille et d’os’ uitkomt, staat acteur Matthias Schoenaerts op een zucht van de grote doorbraak in Amerika.

The New york Times steekt de loftrompet over de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts. De Amerikaanse kwaliteitskrant zet zijn naam bij de vijf doorbraak-acteurs van het nieuwe seizoen.

Schoenaerts wordt geroemd om ‘zijn fysiek van een actieheld en neiging om de donkere kant van de mannelijkheid te zoeken’, aldus een artikel dat verscheen naar aanleiding van zijn rol in de Franse film ‘De rouille et d’os’ die in november in de Amerikaanse zalen wordt vertoond.

‘Schoenaerts, een 34-jarige Belg, spreekt vloeiend Engels en lijkt klaar voor een Amerikaanse oversteek. Laten we hopen dat Hollywood weet wat te doen met een anti-superheld’, klinkt het nog. Daarnaast wordt hij ook nog eens beschouwd als een van de meest veelzijdige ‘hunk’-acteurs van deze tijd.

‘De rouille et d’os’, een drama van topregisseur Jacques Audiard, spelen Schoenaerts en de Franse diva Marion Cotillard de hoofdrollen. In de VS krijgt de film de titel ‘Rust and Bone’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content