‘The loft’ toch te zien in de Amerikaanse zalen

© gf

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar de Amerikaanse remake van Loft krijgt nu toch op 23 januari 2015 een brede release in de Verenigde Staten. Dat maakte Erik Van Looy zelf bekend tijdens ‘De ochtend’ op Radio 1.

‘Soms moet je geduld hebben en de zaken op hun beloop laten’, vertelde Erik Van Looy. De film gaat op 15 oktober in première op het Gentse filmfestival, maar zal dus nu ook te zien zijn in de Amerikaanse zalen. Op 23 januari 2015 zal de Amerikaanse distributeur Open Road Films ‘The Loft’ uitbrengen op meer dan 2000 schermen verspreid in de VS.

Erik Van Looy is vooral erg opgelucht. ‘Toen de deal rond was, kon ik wel dansen’, vertelde hij. Al verzekerde hij ook dat de problemen met de release niets te maken hadden met de film zelf, maar dat het om zakelijke complicaties ging.

‘We hebben met The Loft een hobbelig distributie-parcours achter de rug, maar we eindigen met de ‘wide release’ waar we van droomden, een uitstekende releasedatum, en een film die – aldus Open Road Films – helemaal klaar is om de VS en bij uitbreiding de rest van de wereld te veroveren’, aldus Van Looy in een persbericht.

‘Mooie dag voor Woestijnvis’

Ook Wouter Vandenhaute is opgetogen over de brede release: ‘Ik ben bijzonder blij voor Erik Van Looy en zijn ploeg. Het is ook een mooie dag voor Woestijnvis. Het is uniek dat een Vlaams productiehuis erin slaagt om een brede release in Amerika af te dwingen, en dat met de remake van een origineel Vlaams script. ‘

‘Het is ongetwijfeld geen toeval dat we dit mogen aankondigen op het moment dat Michaël R. Roskam en Matthias Schoenaerts alomtegenwoordig zijn met The Drop. De enorme creativiteit die hier in de voorbije jaren is opgeborreld begint nu ook internationaal zijn vruchten af te werpen’, zegt hij nog. (AB/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content