The Loft opnieuw uitgesteld

De Amerikaanse remake van Loft, de kaskraker van Erik Van Looy, blijft moeilijkheden kennen. De film werd twee jaar geleden opgenomen, maar vindt geen Amerikaanse filmverdeler. De prent zou wel in 2013 uitkomen.

Het is stil rond The Loft, muisstil. In juni 2011 startten de opnames in New Orleans. Onze eigen Erik Van Looy kroop zelf achter de camera om de remake van ‘zijn’ Loft te draaien. De film kreeg een budget van om en bij de 11 miljoen euro en Van Looy stelde een cast samen die bestaat uit onder meer Prison Break-gezicht Wentworth Miller, voormalige X-Men-ster James Marsden en Modern Family-grapjes Eric Stonestreet. Bekende namen, maar niet bekend genoeg om de film een extra duwtje in de rug te geven.

De distributie van The Loft kent een moeilijk parcours. Anderhalf jaar geleden werden de eerste ruwe versies van The Loft getoond aan een testpubliek, die de film goedkeurden. Maar tot een vaste releasedatum kwam het niet. Sinds de zomer van 2012 wordt de film van de ene naar de andere filmdistributeur gegooid.

Oorspronkelijk had Dark Castle Entertainment de prent gekocht. Topproducent Joel Silver had toen een overeenkomst met Warner, maar die liep spaak. Silver ging over op een andere filmgigant, Universal. The Loft verhuisde mee, maar staat sinds de administratieve rompslomp al even in de kast.

De Amerikaanse filmsite IMDb heeft de release van The Loft inmiddels aangepast naar ‘september 2013’. Dit klopt niet, aldus regisseur Erik Van Looy zelf. Volgens hem komt de film er nog in 2013, en wordt het een grote release. Dat wil zeggen dat de film in de VS meteen in minstens 2.000 zalen in première zal gaan. Grote stap voor een relatief kleine film. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content