‘The Loft’ maakt slechte beurt in de VS

© GF

‘Van ongeloofwaardige dialogen’ tot ‘rommel’: de Amerikaanse filmcritici zijn scherp voor Erik Van Looy’s Hollywoodremake van ‘Loft’.

Erik Van Looy’s ‘The Loft’ die sinds vrijdag in zowat 2000 Amerikaanse zalen te zien is, krijgt van de plaatselijke filmcritici matige tot (heel) slechte besprekingen. Sommigen hebben het over ‘ongeloofwaardige dialogen’ en ‘hoofdrolspelers die niet lijken te beseffen dat ze karikaturen vertolken’.

Elders klinkt het dat het script gaten vertoont en dat de film zichzelf te ernstig neemt. Ook Erik Van Looy krijgt een veeg uit de pan: ‘Hij probeert onhandig de aandacht van sommige verdachten af te leiden’, luidt het.

De Amerikanen lopen duidelijk niet warm voor de Hollywoodremake van de Vlaamse kaskraker. Brad Easton Ellis noemde de prent eerder ‘de domste film’ die hij ooit had gezien. Bijna even vernietigend is nu ook het verdict van NY Daily News: ‘rommel’.

Onder de titel ‘The Loft is veel beter dan je zou denken’ had de filmrecensent van The Huffington Post wel enkele positieve punten in zijn recensie. De prent kreeg er een zeven op tien. ‘Het logische maar onvoorspelbare einde maakt de film beter dan wat de gemiddelde film voorschotelt’, klinkt het.

Matthias Schoenaerts, een van de hoofdrolspelers van ‘The Loft’, timmert intussen rustig verder aan zijn carrière in de VS. Nieuwste project in het rijtje is ‘Lewis & Clark’, een zesdelige HB-serie waarin de Antwerpenaar de titelrol kijgt, naast Casey Affleck. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content