‘The Loft is het domste wat ik ooit heb gezien’ (Bret Easton Ellis)

© gf

‘The Loft is de domste film die ik ooit heb gezien’, zegt Bret Easton Ellis, de Amerikaanse schrijver én de juryvoorzitter van het Gentse filmfestival.

De 41e editie van Film Fest Gent opende deze week met de langverwachte Amerikaanse versie van ‘The Loft’ van Erik Van Looy. Iedereen reageerde dan ook laaiend enthousiast op de remake van de Vlaamse kaskraker ‘Loft’.

Bijna iedereen. ‘The Loft is het domste wat ik ooit heb gezien’, liet Bret Easton Ellis zich ontvallen. De Amerikaanse schrijver en juryvoorzitter van het filmfestival begrijpt niet waarom iedereen zo lovend is over de film. Volgens hem omvat de film ‘idiote dialogen en belachelijke wisselingen van plots’, schrijft Het Laatste Nieuws.

Van Looy relativeert

‘Openingsfilms zijn meestal niet de beste films van het festival’, zegt hij. ‘De film lijkt op een fossiel uit de jaren negentig en bovendien zijn de mannelijke personages antieke stereotypen.’

‘Ik respecteer Ellis als schrijver, en hij is vrij om zijn eigen mening te hebben’, reageert regisseur Erik Van Looy op de kritiek. ‘Ah, Ellis vindt een heleboel films slechts, en zeker films voor het grote publiek’, relativeert hij. Van Looy voegt eraan toe dat hij zich niet ongerust maakt. ‘We hebben testsscreens uitgevoerd bij een Amerikaans publiek en gemiddeld kreeg de film een cijfer van 8 op 10.’

Het is niet de eerste maal dat Ellis uit de hoek komt met straffe uitspraken. De auteur van de verfilmde bestseller ‘American Psycho’ benadrukte al herhaaldelijk dat ‘het niveau van de Amerikaanse film de laatste jaren pijnlijk is gezakt.’ (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content