The King’s Speech wint filmfestival Toronto

Het Toronto International Film Festival schenkt zijn publieksprijs aan Tom Hooper’s stotterende koningverhaal The King’s Speech.

The King’s Speech sleepte het voorbije weekend de publieksprijs van het Toronto International Film Festival in de wacht. Regisseur Tom Hooper kijkt nu vast al uit naar de Academy Awards, want de publiekslieveling van Toronto wordt ook daar vaak bekroond met enkele gouden beeldjes. Voorbeelden uit het verleden: Slumdog Millionaire en Precious.

In The King’s Speech kruipt Colin Firth in de huid van prins George, vader van Queen Elizabeth, die na het aftreden van zijn broer tegen wil en dank in de Britse troon moet bestijgen. George heeft een spraakgebrek, is heel onzeker en wordt daardoor niet als geschikte troonopvolger gezien. Zijn logopedist staat hem bij in deze moeilijke dagen. Dit resulteert in een bijzondere vriendschap.

Andere prijzenwinnaars zijn Beautiful Boy van Shawn Ku en l’Amour Fou van Pierre Thoretton. De eerste, over een gezin dat verscheurd geraakt wanneer zoonlief zichzelf en zijn kameraden de eeuwige jachtvelden instuurt, gaat naar huis met de Fipresci-prize for Discovery. De andere, een documentaire over modeprins Yves Saint Laurent, kreeg de Fipresci for Special Presentations toegeworpen.

Bekijk hieronder de teasertrailer van The King’s Speech met Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter.

Griet Op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content