‘The King’s Speech’ grote overwinnaar British Independent Film Awards

Zondag werden de prijzen voor de 13de editie van de British Independent Film Awards uitgereikt in Londen. Grote winnaar was ‘The King’s Speech’ met Colin Firth.

‘The King’s Speech’ van Tom Hooper kwam gisteren als grote overwinnaar uit de bus op de 13de British Independent Film Awards in Londen. Het koningsdrama sleepte prijzen in de wacht voor beste film, beste scenarist (David Seidler), Beste Acteur (Colin Firth) en beste acteurs in een bijrol (Helena Bonham Carter en Geoffrey Rush).

Helena Bonham Carter – die onlangs ook de boosaardige Queen of Hearts speelde in Tim Burton’s ‘Alice in Wonderland’ – mocht naar huis gaan met de “Richard Harris Award” voor haar bijdrage aan de Britse film.

In ‘The King’s Speech’ kruipt Firth in de huid van monarch George VI – de vader van Queen Elizabeth – die na het aftreden van zijn broer tegen wil en dank de Britse troon moet bestijgen. George heeft een spraakgebrek, is heel onzeker en wordt daardoor niet als geschikte troonopvolger gezien. Met de hulp van een eigenzinnige logopedist probeert hij zijn gestotter onder controle te krijgen.

De prijs voor beste regisseur ging naar Gareth Edwards voor de sciencefictionfilm ‘Monsters’. Beste actrice werd Carey Mulligan voor haar rol in ‘Never Let Me Go’, de filmadaptatie van de bestseller van Kazuo Ishiguro. En het beklijvende Franse gevangenisdrama ‘Un prophète’ won de prijs voor beste niet-Engelstalige film.

Bekijk onderaan trailers van ‘The King’s Speech’ en ‘Monsters’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content