‘The Invader’ maakt kans op acht Ensors

‘The Invader’ van cineast Nicolas Provost heeft acht nominaties voor de Ensors op zak. de voormalige Vlaamse Filmprijzen worden uitgereikt tijdens het Filmfestival van Oostende, dat loopt van 7 tot 15 september.

Filmmaker Nicolas Provost is met zijn eerste langspeelfilm ‘The Invader’ acht keer genomineerd voor de Ensors, die zullen uitgereikt worden op het Filmfestival van Oostende. In de categorie van ‘beste film’ krijgt ‘The Invader’ concurrentie van onder meer Geoffrey Enthovens ‘Hasta La Vista’ en ‘Tot Altijd’ van Nic Balthazar.

Het Filmfestival zal dit jaar in totaal dertien filmprijzen uitreiken, wat er vier meer zijn dan voorheen. Met zijn acht nominaties, is ‘The Invader’ geen topfavoriet zoals ‘Rundskop’ van Michaël R. Roskam vorig jaar. Ook ‘Swooni’ van Kaat Beels en ‘Tot Altijd’ behaalden immers zeven nominaties. ‘Hasta La Vista!’ maakt kans op zes Ensors.

Naast langspeelfilms zal het festival dit jaar een documentaire en twee kortfilms bekronen. Vijfentwintig beloftevolle regisseurs krijgen de kans hun kortfilm te tonen aan het grote publiek en tien eindejaarsstudenten worden beloond met 1.000 euro voor het draaien van hun eindwerk. Met deze nieuwe initiatieven wil de organisatie een jong publiek aantrekken.

Verder zal het Filmfestival van Oostende samenwerken met het Nederlands Film Festival uit Utrecht en het Filmfestival van Namen. Er zal ook een Ensor overhandigd worden voor de beste coproductie met Wallonië.

Het Filmfestival van Oostende loopt van 7 tot 15 september. Meer informatie vindt u op www.filmfestivaloostende.be (AVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content