‘The Interview’ doet internetkassa rinkelen

© Reuters

De online-release van de omstreden komedie ‘The Interview’ bracht op enkele dagen tijd 12 miljoen euro op.

De omstreden film “The Interview” van Sony Pictures heeft in de eerste dagen na de online-release meer dan 15 miljoen dollar (omgerekend 12 miljoen euro) in het laatje gebracht. Dat meldden Amerikaanse media zondag (plaatselijke tijd) op gezag van cijfers van de filmstudio.

Tussen woensdag en zaterdag zagen 2 miljoen internetgebruikers de film op verschillende platformen. Sony had de geplande release in de bioscoopzalen op 25 december geschrapt na een hacking en terreurbedreigingen. Voor die beslissing kreeg het bedrijf kritiek van onder meer de Amerikaanse president Barack Obama. Het bedrijf besliste dan om de komedie online uit te brengen.

Ook namen 331 Noord-Amerikaanse bioscopen de film op in het programma. In die zalen bracht de film volgens Hollywood Reporter ongeveer 2,8 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) op.

De film gaat over een fictief complot om de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un te vermoorden. Obama zei dat Noord-Korea verantwoordelijk was voor de hacking bij Sony, maar dat werd door de Noord-Koreaanse autoriteiten ontkend. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content