‘The Hunger Games’ grote winnaar op People’s Choice Awards

© Reuters

De Amerikaanse film ‘The Hunger Games’ heeft in Los Angeles maar liefst zes prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de People’s Choice Awards.

De Amerikaanse film ‘The Hunger Games’ heeft in Los Angeles maar liefst zes prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de People’s Choice Awards. De People’s Choice Awards belonen de ‘lievelingen’ van het Amerikaanse publiek binnen de entertainmentsector. Het publiek geeft aan welke films, muziek en tv-programma’s hen het afgelopen jaar het meest hebben kunnen bekoren. Winnaar van de avond was ongetwijfeld de film ‘The Hunger Games’ en ook zangeres Katy Perry mocht drie beeldjes mee naar huis nemen.

De Amerikaanse sciencefiction film ‘The Hunger Games’ won maar liefst zes awards. Ze kregen een beeldje in de categorieën favoriete film, beste actiefilm, beste actrice, beste filmreeks, beste interactie op het scherm en prijs voor ‘gezicht van heldhaftigheid’. In het verhaal van de ‘The Hunger Games’ wordt in Panem (een fictief land) in elk district een jongen en meisje aangeduid die moeten meedoen in de landelijke ‘Hongerspelen’. Bij deze spelen moeten de verschillende deelnemers met elkaar vechten tot de dood en dit tot er één iemand overblijft. Het volk wordt gedwongen om hier op beeldschermen naar te kijken.

‘The Hunger Games’ is een verfilming van het gelijknamige boek van Suzanne Collins. In de hoofdrollen zien we Jennifer Lawrence, onlangs nog uitgeroepen tot meest sexy vrouw, Liam Hemsworth en Josh Hutcherson. Intussen is er ook een vervolg op de eerste film in aantocht.

Muziekprijzen

Katy Perry werd door haar talrijke fans uitgeroepen tot ‘beste vrouwelijke artiest’ en ‘beste popartiest’. Daarnaast viel ze ook in de prijzen met haar video ‘Part of Me’. Andere prijsbeesten waren Jason Mraz, Maroon 5 en One Direction.

Televisieprijzen

Daarnaast werden er ook televisieprogramma’s bekroond. Zo werd ‘The Big Bang Theory’ uitgeroepen tot ‘beste komische serie’, ‘Grey’s Anatomy’ als ‘beste dramareeks’ en ‘The X Factor’ als ‘beste wedstrijdprogramma’. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content