‘The Hobbit’ en ‘Frozen’ verslinden ‘The Wolf of Wall Street’ aan bioscoopkassa

‘The Hobbit: the desolation of smaug’ en de Disneyfilm ‘Frozen’ kennen een groot succes aan de Amerikaanse bioscoopkassa. De familiefilms overtreffen ‘The Wolf of Wall Street’ en stuwen de Amerikaanse box office richting een record.

Tijdens de kerstperiode gingen Amerikaanse gezinnen massaal kijken naar het tweede deel van ‘The Hobbit’ en het Disneysprookje ‘Frozen’. ‘The Hobbit’ staat al voor de derde week op rij op nummer een in de box office en ‘Frozen’ prijkt, afwisselend met ‘Anchorman 2’, op nummer 2. Martin Scorseses satirische prent ‘The Wolf of Wall Street’ blijft hangen op nummer 5 en kon de familiefilms voorlopig nog niet van de troon stoten.

Niet alle films deden het even goed. Zo bracht de samoeraifilm ’47 Ronin’, die uitkwam op Kerstdag, nog maar 20 miljoen dollar op terwijl de film 175 miljoen dollar kostte om gedraaid te worden.

Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse box office het record zal verbreken dit jaar. In 2012 bracht de filmticketverkoop zo’n 10.8 miljard dollar op. Er wordt verwacht dat de filmtickets in 2013 voor het eerst meer dan 11 miljard dollar in het laatje zullen gebracht hebben. Het succes van onder andere ‘The Hobbit’ en ‘Frozen’ helpen de Amerikaanse box office op weg naar een recordjaar. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content